Uusi osa, vihdoin viimein! Pahoittelen osan tönkköisyyttä, pelaamisesta on jonkin aikaa.. Perijä-talon osalta osa on lyhyehkö, sillä halusin vain perijä-äänestyksen nopeasti pystyyn. Osa keskittyy lähinnä Simon ja Aukustin, Sakun veljien, elämään. Aatulla, Sonjalla ja Aapolla en puolestaan ole pelannut.. Voi olla, että tästä lähtien ei-perijöistä tulee vain todella lyhyet tarinat :P Mutta nyt osaan, ja muistakaahan äänestää perijää!

Uransa huipulle kohonneena Saku sai työasukseen hyvin hemaisevan asun.. 

Piano oli lasten suosiossa, sitä soitettiin joskus pitkälle iltaan asti. Mira oli kaksosista se musikaalisempi, Moona tyytyi jammailemaan sävelten tahtiin.

Netasta kasvoi jo iäkäs koira, ja se pääsi viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Minja esitteli jonglööraustaitojaan innokkaana, mutta ei oikein saanut yleisöä muista perheenjäsenistä..

..nimittäin oli koittanut kaksosten aika kasvaa teineiksi. Minjakin jätti temppuilunsa seuratakseen sisarustensa kasvua.

Moona leikkautti hiuksensa lyhyemmiksi kasvun myötä, ja uusi tyyli sopikin hänelle mainiosti. Tyttö sai romantiikkatavoitteen (...), ja haaveilee selättävänsä sänkyynsä peräti 20 eri miestä! Huh. Moonaa viehättävät alusvaatteiset blondit, juhla-asut ovat hänestä puolestaan liian virallisia.

Mirakin pysyi kauniina, ja on kaksosista tyyliltään edelleen se tyttömäisempi. Arpa soi tietotavoitteen ja haaveen mediamoguliksi nousemisesta. Mira pitää teknisesti lahjakkaista, parrakkaista miehistä, mutta ei välitä karismaattisuudesta.

Seuraavana aamuna koko perhe istui aamiaispöydässä ja Minka tajusi, että pian olisi aika valita, kuka tytöistä jää jatkamaan sukua. Tytöt olivat kasvaneet niin nopeasti!

Kasvua oli luvassa myös perheen koirakatraan osalta, kun pentukolmikko varttui aikuisiksi. Tässä Shiro..

..tässä Yuki..

..sekä Yuuri, joka jäi jatkamaan koirasukua taloon.

Kaikkien lasten ollessa nyt teinejä, pystyivät Saku ja Minkakin nauttimaan toistensa seurasta hieman vapaammin. Hellyydenosoitukset pyrittiin kuitenkin jättämään ajankohtiin, jolloin tytöt olivat vähintäänkin toisessa huoneessa; Minja oli jo tehnyt selväksi, ettei halunnut todistaa vanhempiensa hempeilyä..

Koulunsa jo päättäneenä Minja päätti hakea töitä, ettei joutuisi kuluttamaan aikaansa pelkästään kotona. Kiinnostava työpaikka löytyi armeijauralta.

Hyvin alkanut juttu Antin kanssa oli hiipunut, mutta kaupungilla tapaamansa Orlandon kanssa Minja oli ystävystynyt, ja hän uskaltautui viimein pyytämään miehen kylään luokseen.

Taputusleikki toimi hyvänä jäänrikkojana..

..ja illallispöydässä heitettiin myös pientä flirttiä.

Minja tunsi ihastuneensa..

Paria päivää myöhemmin juhlittiin puolestaan Sakun syntymäpäiviä. Tämä osa onkin yhtä juhlaa :D

Ilman harmaita hiuksia Sakusta ei hevillä arvaisi, että hän on jo vanhus. Ja häntä tulemmekin näkemään vielä pitkään, kiitos platinamielialan.

Moonan käsi otti ja bugitti, ihan kuin hän kantaisi edelleen lautasta..

Koska Sakulla oli töitä vain muutamana päivänä viikossa, hän päätti alkaa kirjoittaa vapaa-ajallaan romaania. Juonenkäänteitä miettiessä vierähti usein tunti jos toinenkin, jopa myöhään yöhön.

Minka yleni tasaiseen tahtiin, tällä kertaa apulaistoimitusjohtajaksi.

Ylennyksen ansiosta Minka sai kasvaa samana iltana tavoitemittari kultaisena, siispä hänellekään ei tarvitse sanoa hetkeen hyvästejä.

Minkan kasvoilla ikä näkyy hieman, mutta hänkin vanheni varsin arvokkaasti.

Sittenpä kurkataan kahden Sakun veljen elämään, ensimmäisenä vuorossa Simo!

Simo vuokrasi asunnon läheisestä kerrostalosta. Samaan taloon muuttivat myös Aukusti sekä nuoremmat veljet Aapo ja Aatu.

Simo ei halunnut asua yksin kauaa, joten ennustajaeukko kutsuttiin heti ensimmäisenä päivänä vierailulle.

Valitettavasti seuralainen paljastui Simon makuun turhan nuoreksi, tuskin hädintuskin täysi-ikäinen tyttö olisi edes kiinnostunut mistään vakavammasta.. Treffit loppuivat lyhyeen.

Heti muutettuaan Simo tutustui yläkerrassa asuvaan Katriin, ja heistä tulikin nopeasti ystäviä. Salaa mielessään Simo toivoi, että heistä tulisi jotain enemmänkin..

Hymy levisi myös Simon kasvoille, kun Katri nauroi aidosti hänen jutuilleen. Nuorempana kaikki olivat pitäneet hänen juttujaan enemmän outoina.

Simo yllättyi aikalailla, kun Katri alkoikin flirttailla hänelle. Ehkä tämäkin toivoi heistä enemmän kuin ystäviä?

Flirtistä rohkaistuneena Simo muiskautti suukon Katrin huulille, eikä helpotuksekseen tullut torjutuksi.

Pari istuutui sohvalle vierekkäin, molemmat olivat ihmeissään, miten ystävyydestä oli niin yllättäen kehittynyt jotain syvempää.

Edes kuokkimaan tullut Aapo ei paria häirinnyt.. :D

Katrin lähdettyä Simo selaili lehden työpaikkailmoituksia. Hän haaveili urheilu-urasta, mutta toistaiseksi sopivaa paikkaa ei ollut avoinna.

Jo seuraavana päivänä Simo kutsui Katrin uudestaan kylään, aikeenaan viedä suhde aste pidemmälle..

Katrillakaan ei ollut mitään vastaan pientä lakanoiden pöllyttämistä ;) Hellien hetkien jälkeen pari muutti yhteen.

Samana iltana ruokapöydässä Simo veti taskustaan samettisen rasian..

"Se on ihana!" Katri huudahti ihastuksissaan.

Hetkeä myöhemmin vaihdettiin myös vihkisormukset.

Simo toivotti Katrin tervetulleeksi perheeseen näyttämällä, mitä muuta vaatekaapissa voi tehdä kuin säilyttää vaatteita!

Vaatekaappileikit johtivat Katrin raskauteen, joka kuitenkin päättyi keskenmenoon. Molemmat olivat surullisia menetetystä lapsesta..

Katri purki pahaa oloaan Aukustiin, jonka kanssa oli ollut nokikkain ensitapaamisesta lähtien. He eivät vain tulleet toimeen ollenkaan, siitä huolimatta, että tämä oli Simon veli.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Katri oli uudelleen raskaana, ja tällä kertaa raskaus sujui rauhallisemmin. Molemmat odottivat innoissaan perheenlisäystä.

Raskaus sujui loppuun asti ongelmitta, kunnes oli aika toivottaa lapsi tervetulleeksi maailmaan.

Huutaessaan tuskissaan Katri kirosi miestään, joka oli hänen mielessään syypää synnytyskipuihin.

Kipu katosi Katrin mielestä, kun hän sai syliinsä esikoisensa, punahiuksisen Kaapon.

Enempää en olekaan Simolla pelannut.. :P Seuraavana pieni kurkistus Aukustin elämään:

Aukusti asuu siis Simon alakerrassa.

Heti asuntoonsa asetuttuaan Aukusti pyysi kylään naisen, jota oli jo jonkin aikaa lämmitellyt.

Petra saapuikin pian, ja Aukusti toivotti tämän tervetulleeksi lämpimällä halauksella.

Valitettavasti aamupala oli jäänyt uuniin ovikellon soidessa, ja tulipalohan siitä seurasi..

Aukusti katsoi murheellisena pilaantunutta ateriaa, ei hän noin pahasti hiiltyneitä leivonnaisia voisi tarjota!

Viime hetken ratkaisuna Aukusti tekaisi voileipiä tarjottavaksi vieraalleen. Petra ei ottanut edes takkiaan pois aterian ajaksi, mikä kummastutti Aukustia.

Petra myös torjui Aukustin flirttiyrityksen, ja käyttäytyi muutenkin varsin kylmästi miestä kohtaan.. Pettyneenä Aukusti pyysi naista poistumaan.

Aukusti päätti kuitenkin olla lannistumatta, ja lähtikin katsastamaan naapuruston yhteisötontit puolisoehdokkaiden toivossa.

 

Läheisen vaatekaupan ulkopuolella hän törmäsi Minkaan, joka toivotti onnea vaimon etsintään. "Ole vain oma itsesi!" Minka neuvoi.

Minkaa lukuunottamatta liikkeessä ei näkynyt kauniita ehdokkaita, joten Aukusti tyytyi piristämään itseään parilla uudella asukokonaisuudella, ja suuntasi seuraavaksi läheiseen eläinkauppaan.

Papukaijaa paijaamaan mennessään Aukusti bongasi nätin tummaverikön, jonka kanssa rohkaistui oitis juttusille.

Parivaljakko siirtyi ulos pallottelemaan, ja Aukustin mielestä heillä oli paljonkin yhteistä.

Neitokainen ei myöskään torjunut Aukustin flirttausyritystä, mutta hänen käydessään vessassa olikin häipynyt sanaakaan sanomatta paikalta.. Eikä Aukusti ehtinyt pyytää edes naisen numeroa.

Aukusti päätti antaa vaimon etsinnän olla toistaiseksi. Vapaapäivänään hän oli pyytänyt kylään Leenan, jonka kanssa oli ystävystynyt jo teininä.

Sisälle siirryttyään Aukusti kuitenkin huomasi, että Leenahan oli varsin kaunis nainen..

Ensisuudelma vaihdettiin hetkeä myöhemmin. Pari ei ehtinyt juuri ihmetellä suhteensa kehittymistä, kun Leenan täytyi lähteä töihin.

Pohdittuaan asiaa Aukusti tuli siihen tulokseen, että oli aina pitänyt Leenasta enemmän kuin ystävänä. Puhuessaan myöhemmin puhelimessa Leenan kanssa tämäkin myönsi saman.

Aukustin ja Katrin erimielisyydet äityivät lopulta nyrkkitappeluun..

Aukusti voitti pienempikokoisen Katrin, joka nilkutti kotiinsa häpeissään.

Parin ensimmäisillä virallisilla treffeillä Aukusti vei Leenan luistelemaan. Molemmilla oli hauskaa, vaikka itse luistelu tahtoikin unohtua..

Aukusti käytti myös hurmaustaitojaan, ja saikin Leenan suostuteltua jatkamaan treffejä hänen asunnollaan.

Pari vietti tunteja jutellen ja suukotellen, mutta pidemmälle ei vielä menty. Loppuillasta Aukusti pyysi Leenaa muuttamaan luokseen.

Romantiikkatavoitteestaan huolimatta Aukusti tunsi olevansa onnellinen Leenan kanssa, ja halusi aidosti perustaa perheen tämän kanssa.

Perheen perustaminen oli myös Leenan haaveissa..

Suhde virallistettiin muutamaa päivää myöhemmin.

Aukusti ei ehkä sittenkään ollut sisimmässään valmis naimisiin menoon, ja sormustenvaihto järkytti miestä melkoisesti..

Toivuttuaan alkujärkytyksestä Aukusti päätti tehdä lopun romantiikkatavoitteestaan, ja muutti sen tiedoksi.

Pian tämäkin pari odotti esikoistaan, ja Aukusti oli iloinen että pystyi nyt iloitsemaan siitä täysin.

Aukusti sai myös seurata varsin läheisesti, kun Leena saattoi parin lasta maailmaan.

Tulokas oli tyttö, isänsä hiuksilla ja silmillä varustettu, joka sai nimekseen Lilli.

Tässä vielä Lilli taaperona :)

Siinäpä pienet katsaukset.. Ja sitten, perijä-äänestys!

Ansaitseeko perijän tittelin sisaruksista vanhin, Minja? Muistin virkistämiseksi hän on siis perhetavoitteinen jousimies (7-2-10-10-3), haaveilee kultavuosipäivästä, mieltymyksenään hyväkuntoiset brunetit ja inhokkinaan haju.

Vai olisiko parempi vaihtoehto joko Mira..

..tai Moona? Heidän tavoitteensa sun muut näette osan alusta. Siispä, ei kun äänestämään! :)