Nimensä mukaisesti tämä osa sisältää melkolailla syntymäpäiviä, ihan vaan varoituksena :D Osaan ->

"Mitäs pidätte uudesta talosta?" Salla uteli Anttonilta ja kolmosilta aamiaispöydässä. Kaikki nyökyttelivät hyväksyvästi, entinen talo oli käynyt auttamattoman pieneksi nuorempien kolmosten synnyttyä.

Antto oli tajunnut mietintämyssyn tuovan avun taitojen kerryttämisessä, ja luki innoissaan tee-se-itse-kirjaa se päässään. Kovin hölmistyneelle hän kyllä näytti silti kirjasta löytyvistä nikseistä.

Vaikka toiset kolmoset olivat olleet melkoinen yllätys, olivat pikkuiset vieneet Sallan sydämen täysin alusta alkaen. Ja olihan hän aina toivonut suurperhettä..

Hei, minne sinä viet sitä pentua!!

Huh, ehdin jo säikähtää että pikku-Tahvo olisi mennyttä, mutta kohta se tepasteli tontin laidalta takaisin sisään.

Pikkuisista erityisesti Sonja oli ainoana tyttönä vienyt täysin Anton sydämen, ja hänestä olikin kehkeytynyt oikea isän pikku lellikki.

Erään koulupäivän aikana maa oli peittynyt lumivaippaan, ja koulusta päästyään Simo aloitti hurjan lumisodan pojan kanssa, jonka oli tuonut koulusta (taisi hänkin olla nimeltään Saku). Mutta eikö tuolla pojalla ole kylmä t-paidassa..?

Lumipallot lentelivät puolin ja toisin, eikä edes naamaa vilvoittanut lumi saanut Simon iloa hiipumaan.

Myös Saku ja Aukusti liittyivät pian hauskanpitoon, ja nauru raikasi aina sisälle taloon asti.

Tahvokin käyskenteli lumessa pelottomasti, vaikka pikkuisesta pennusta ei näkynyt muuta kuin silmät ja korvat :D Poloinen.

Kakkavaipat ja eltaantuneet tuttipullot saivat Anton välillä repimään hiuksia päästään, siivoojalle olisi nyt käyttöä!

Lähestyvä teini-ikä kävi ilmi ainakin Aukustin unista.. Vaikka onhan tuo punapää kyllä nätti, hyvä vaimoehdokas!

Salla joutui hoitamaan nuorempien kolmosten kasvun yksin. Melkoinen opetusrumba olisi pian taas edessä.

Aatun luonne (ja ulkonäkökin) muistuttaa melkolailla Sakun ja Simon luonteita pistein 7-4-4-4-6 ja hänkin on siis rapu.

Sonjasta kasvoi oikein suloinen tyttö, melkoisesti on äitinsä näköä. Luonne poikkeaa hieman muista pistein 7-9-7-3-3 (perheen pahin marisija). Horoskooppi on kauris.

Ja viimeisenä Aapo, joka on hänkin rapu luonnepistein 6-3-6-6-6.

"Onpas isin tytöstä kasvanut jo iso!" Antto leperteli Sonjalle, joka vain kiherteli innoissaan isältään saamasta huomiosta.

"No niin, teehän kiltisti tarpeet pottaan." Ja niin alkoivat opetukset jälleen. Kolmen taaperon kanssa menisi kyllä se kolmaskin käsipari apuna.

Apua oli onneksi tulossa kolmin kappalein, nimittäin oli tullut aika kolmos-poikien astua teini-iän tuskaan!

Aukusti tulee tästä lähtien hurmaamaan tyttöjä pepsodent-hymyllään, nimittäin arpa soi pojalle (snif) romantiikkatavoitteen. Poika toivoo kohoavansa vielä eläväksi legendaksi, häntä kiehtovat maskeja käyttävät ahkerat työntekijät, mutta työttömyyttä hän ei katso hyvällä.

Simo puolestaan sai tavoitteekseen suosion, ja hän toivookin saavansa elämänsä aikana 20 hyvää ystävää. Poikaa miellyttävät simit, jotka käyttävät koruja ja ovat teknisesti lahjakkaita, maskit sen sijaan ovat hänestä outoja.

Ja lopulta Saku, joka tavoittelee loppuelämänsä mammonaa. Sakun haaveena on kohota rikollisuran huipulle. Hänen päänsä saavat kääntymään alusvaatteissa keikailevat simit, jotka pitävät siivoamisesta, muokatut hiukset sen sijaan eivät ole pojan mieleen. Sööttejä tuli kaikista kolmesta :)

Ainakaan heti teiniytyneet pojat eivät näyttäneet merkkejä, että olisivat kiinnostuneita auttamaan nuorempien sisarusten hoidossa.. Siispä vastuu osui jälleen Sallalle, joka kyllä teki homman mielellään.

Tahvostakin kasvoi tomera koiranketale, ja heti ärhentelemässä ohikulkijoille. Harmi vaan, että sille ei voida vielä hankkia puolisoa, liian monta asukasta talossa..

Salla pystyi huokaisemaan helpotuksesta huomatessaan, että Tahvo otti taaperot hyvin vastaan vaikka olikin muuten vähän rasavilli. Se tyytyi vaan nuuhkimaan näitä uteliaasti, ja antoi pikkuisten jopa halia itseään.

Ainakin Anton Salla sai viimein potkittua opetusapuun, vaikka mies olisi nähtävästi mieluummin jatkanut makoisia uniaan.

Heti yläasteelle siirryttyään pojat olivat alkaneet tuoda kotiin kauniimman sukupuolen edustajia, ja leikkimielinen flirtti teinien välillä oli tuttu näky talossa.

Lastenhuone osoittautui aivan liian pieneksi, ainakin kun siellä parveili yhtäaikaa viisi teiniä ja kolme taaperoa!

Toivottavasti Sakulle ja Aukustille ei tule riitaa tuosta tytöstä..

"No niin Sonjuliini, mennäänpä kylpyyn!" Ainakin Aukusti tajusi viimein isoveljen vastuun, ja hoiti mielellään etenkin Sonjaa. Tainnut tyttö saada kaikki talon miehet pikkusormensa ympärille :D

Salla hoiti edelleen tunnollisesti opetukset, erityisesti puheopetuksesta hän piti vaikkei lasten suusta ensin tullutkaan äitiä.

Silloin kun parisänky sattui olemaan vapaana, saattoivat pojat nukkua siinä vierekkäin, niin hyvät välit veljeksillä oli.

Jälleen vastoin romantiikkatavoitteisen normaaleja periaatteita Aukusti todisti olevansa kelpo isoveli, tällä kertaa auttaen (viimein!) myös opetuksissa.

Koulun jälkeen alhainen hupitaso nousi kullakin veljeksistä omalla tavallaan; Aukusti uppoutui hyvään kirjaan, kun taas Saku katsoi mieluummin lempisaippuasarjaansa. Pojan ilmeestä voinee päätellä, että hän eläytyy ohjelmaan ehkä vähän liikaakin :D

Tämä kuva kiteyttää hyvin perheen lasten välisen rakkauden.. :)

Vanhemmat veljekset myös auttoivat nuoria sisaruksiaan kasvussa.

Hurraukset raikuivat, kun pikkuiset nousivat huterille jaloilleen kasvamaan reippaiksi kouluikäisiksi.

Ja niin saatiin perheen nuoremmatkin lapset pois vaipoista. Nyt kakut suuhun ja vaatteiden vaihtoon!

Sonjalla oli sen verran kiva mekko, etten raaskinut sitä vaihtaa. Soma tyttö edelleen.

Aatu valitsi ylleen vähän rokahtavamman asukokonaisuuden.

Aapo puolestaan nosti etuhiuksensa pystyyn isänsä muotoiluvahalla.

Tämä neiti/rouva oli vähintäänkin erikoinen, halaili etenkin perheen teinejä vaikka kukaan ei tuntenut häntä sen kummemmin.. Ehkä hän yritti suostutella itselleen lisää kakkua?

Auts, Tahvo-parka..

Rahaa oli sen verran, että yläkertaan saatiin pieni, joskin hyvin pelkistetty huone Aapolle ja Aatulle.

Sonja puolestaan majoittuisi tästä lähin tähän vaaleanpunaiseen huoneeseen, jossa ennen oli kolmosten kehdot.

"Lentäkäähän vapauteen, pikku perhoset!" Aapo oli mieleltään oikea luonnonlapsi.

Lehdestä löytyi viimein töitä Sakun toiveuralta, ja hän aloittaisi katukaupustelijana.

Kimppakyyti saapuikin jo puoli tuntia myöhemmin, ja Saku nousi kyytiin lumihiutaleiden leijaillessa hiljaa maahan.

Mutta tällä mummelilla on kyllä aika kevyt varustus lumisateeseen :o Uhkarohkeaa.

Urheilu-uralla ei ollut vielä vapaata paikkaa Aukustille, siispä toistaiseksi hän voisi vielä keskittyä pelkästään kouluun.

Sonja oli ihastuttavan siisti tyttö, keräsi tyhjät astiat pöydästä ja siivosi vessaakin ihan ilman pyytämistä. Salla oli erityisen ylpeä tyttärestään.

Myös uusi kaukoputki saatiin hankittua, ja sitä oltiinkin ihmettelemässä porukalla.

Kuuden lapsen perheessä romantiikka jää auttamatta vähälle, mutta ainakin öisin Salla ja Antto saivat nukkua toistensa syleilystä nauttien.

Voi toisia kun menevät niin suloisesti jonossa kouluun :D Ihana.

Apua, salama sytytti kaukoputken kaikkien ollessa poissa kotoa! Sade onneksi sammutti sen, ehdin jo pelästyä että talo oli vaarassa.

Sallakin yleni pitkästä aikaa, luonnontieteiden opettajaksi.

Aukusti jaksoi yhä olla leikkisä itsensä, joskin pojan pokka piti jopa lätäkössä hyppiessä.

Nyt kun kaikki lapset olivat kouluikäisiä, Salla päätti kutsua yksityiskoulun rehtorin vierailulle. Hänelle oli tärkeää, että lapset saisivat parhaan mahdollisen koulutuksen.

Seuraavana iltana Niemille saapuikin (harvinaisen ruma) rehtori illalliselle.

Vaikkei Antolla karismapisteitä ollutkaan, tekivät hänen keskustelutaitonsa reksiin vaikutuksen nyökyttelystä päätellen.

Esittelykierroksella herra piti erityisesti Sonjan huoneesta sekä alakerran vessasta. Mutta..

Yläkertaan päästyään reksi päättikin jumittaa tuohon, eikä hänelle voinut enää puhua tai mitään muutakaan :/ Päädyin lopulta move_objectsiin..

"Hei, pois edestä, pitäisi päästä vessaan!" "x-y on siis 12 ja.."

Kenenkäs vuoro nyt kasvaa? Aika paljon kynttilöitä.

Oli tullut kantaäiti-Sallan siirtyä elämän ehtooseen, kyllä se aika rientää!

Hieman haikein mielin Salla silmäili kuutta lastaan. Miten isoja he jo ovatkaan..

Hymy levisi Sallan kasvoille. Hän oli saanut paljon aikaan, hänellä oli ihana lapsikatras ja rakastava mies, ja kasvaisi hyvillä mielin vanhukseksi.

Puhaltaessaan kynttilät Salla vielä toivoi, että saisi olla tässä maailmassa niin kauan, että saisi päättää perijän yhdessä Anton kanssa ja nähdä millaisen puolison tämä löytäisi. Lapsenlapsiakin olisi mukava nähdä..

Vaatteet vaihdettuaan Salla riensi töistä tullutta miestään vastaan, ja ennen kuin tämä ehti yllätykseltään sanoa mitään kaappasi hänet lämpimään suudelmaan.

Antto irrottautui hellästä suudelmasta, ja katsoi vaimoaan päästä varpaisiin. "Näytätpä sinä kauniilta," hän kuiskasi. Tämä sai Sallan hymyilemään, ainakaan hänellä ei ollut epäilystäkään etteikö Antto edelleen rakastaisi häntä harmaantumisen jälkeenkin.

Saanko esitellä, susi nimeltä Luti.. Repesin :D

Rahaa oli viimein sen verran, että vanhempien ja teinikolmikon huone saatiin erotettua kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Niin paljon sitä ei kuitenkaan ollut, että poikien huonetta olisi voitu sisustaa sen kummemmin..

Sisaruksista poiketen Aatun todistuksessa komeili vain numero 7, ja toruttuaan poikaa hieman Salla päätti auttaa tätä matikan läksyissä, jotka tuottivat pojalle vaikeuksia.

Ilmeestään huolimatta Saku oli juuri ylennyt huijariksi. Ja saanut lisäksi flunssan :S

Saku oli perheestä se, jolla oli tarpeeksi luovuustaitoja muotokuvan maalaamiseen. Perijämaalaus Sallasta oli onneksi ehditty aloittaa jo tämän aikuisiässä. Mukava nähdä miten perijöiden ulkonäkö muuttuu sukupolvien saatossa.

Aukustillekin löytyi viimein töitä oikealta uralta. Simo puolestaan aloittaisi työt opetusalalla.

Kiitos teiniraskaushackin, teini-iän puolivälissä teinien ei tarvitse enää mennä kouluun, siispä Aukusti pystyi aloittamaan heti joukkueen maskottina.

Hyvä Saku! Neuvokas toiminta työtehtävässä soi pojalle 8000 simoleonin bonuksen :)

Valmis taulu pääsi vanhempien makuuhuoneen seinälle. Toivottavasti muistan laittaa sen jonkun tavarasäilöön jos jyrään jossain vaiheessa talon..

 

Perijä-äänestys

Tässä vaiheessa pyytäisinkin jo teitä auttamaan perijän valinnassa :P Ehdokkaina ovat siis vanhemmat kolmoset. Soisitteko tittelin mammonatavoitteiselle Sakulle (7-2-6-5-6)..

..suosiotavoitteiselle Simolle (7-3-9-4-6)..

..vaiko romantiikkatavoitteiselle Aukustille (1-8-10-2-10)? Oma suosikkini on Aukusti, mutta hän on inhottavan sottainen luonteeltaan..

No niin, äänestäkääpä! Pojilla tosiaan vielä teini-ikää jäljellä, mutta ensi osassa olisi varmaan jo hyvä alkaa katsella perijälle puolisoa :) Muutakin kommenttia saa laittaa!