Viimeksi Niemien perintötalossa vieraillessamme neljännen sukupolven esikoinen Aleksi kasvoi taaperoksi. Katsotaan, tuleeko pojalle sisaruksia :) Mukavia lukuhetkiä!

Suvussa ominainen eläinrakkaus alkoi jo näkyä Aleksissakin, ja perheen koirat saivat kärsiä nauttia pojan vahvoista rutistuksista monta kertaa päivässä.

Brownie pääsi sopivasti irti perheen pienimmän syleilystä todistaakseen kumppaninsa Tipan synnytystä.

Taloon saatiin kaksi mustaturkkista pentua, uros Bubble ja naaras Bailey. Naaraspentu annettiin samantien uutta kotia etsimään.

Minja oli tullut vastavierailulle saatuaan pojilleen lastenhoitajan. Mira oli onnessaan nähdessään taas siskoaan.

Minja tapasi myös ensimmäistä kertaa siskonpoikansa Aleksin, ja hoitikin tätä kunnon tädin elkein.

"Olettekos ajatelleet hankkia Aleksille sisaruksia?" Minja yritti udella siskoltaan, mutta sai tämän vain punastumaan henkilökohtaisesta kysymyksestä.

Minja hyväksyi myös selvästi siskonsa miesvalinnan.. Katsoa saa muttei koskea!

Tontilla vaeltelevat kummitukset tuntuivat ottaneen poloisen Antin silmätikukseen, joka joutui säikyttelyn uhriksi jopa usean kerran samana yönä..

Sitten tapahtui jotain odottamatonta: oli Minkan aika jättää tämä maailma ja siirtyä tuonpuoleiseen. Minka ei itsekään ollut uskoa, että hänen aikansa oli jo tullut, mutta lähti lopulta Viikatemiehen matkaan ehtimättä edes hyvästellä perheenjäseniään.

Suurin suru Minkan poismeno oli Sakulle, joka ei voinut uskoa, että oli menettänyt rakkaansa niin yllättäen.

Mira nieleskeli itsekin itkua, mutta yritti lohduttaa isäänsä siitä huolimatta. "Kyllä tästä selvitään.."

Saku oli kiitollinen tyttärensä huolesta, mutta halusi kuitenkin olla hetken yksin. Sinä yönä Saku nukkui levotonta unta, uneksien menneistä hetkistä Minkansa kanssa.

Antti yritti piristää perhettään esittelemällä kokkaustaitojaan. Mira oli otettu miehensä piristysyrityksistä, mutta tapahtuneesta ylitse pääseminen veisi oman aikansa.

Saku sai huomata, että Aleksin olemassaolo auttoi huomattavasti surun unohtamisessa, ja poika saikin entistä enemmän huomiota ukiltaan.

Myös toinen seikka auttaisi varmasti pääsemään surusta yli: Mira sai pari viikkoa myöhemmin huomata odottavansa Aleksille sisarusta.

"Ihana uutinen," Antti kuiskasi vaimolleen ja suukotti tätä hellästi.

Oli Aleksin syntymäpäivä, ja Minjan mukava myös Orlando oli saapunut juhliin. Miestä tuntui vaan kiinnostavan enemmän etupihan lampi..

Lupaus täytekakusta sai kuitenkin miehen viimein sisätiloihin, ja Saku pääsi auttamaan lapsenlastaan kasvussa.

Kovin on isänsä näköinen poika :) Söpö.

Koska olen laiska, poika sai oman huoneen sijaan vain pienen nurkkauksen yläkerrasta sängylleen.

Aleksin ensimmäinen koulupäivä oli heti seuraavana päivänä, mutta poikaa ei jännittänyt juurikaan. "Olehan sitten reipas, ja muista tervehtiä opettajaa," Mira opasti poikaansa aamiaispöydässä.

Noustessaan bussiin pieni jännitys alkoi vaivata Aleksia, eikä oudosti tuijottava bussikuski ainakaan auttanut asiaa..

Samana aamupäivänä Bubble kasvoi hauskannäköiseksi aikuiseksi. Mukava sekoitus vanhempiaan :P

Kaikesta huolimatta ensimmäinen päivä koulussa sujui hyvin, mutta kymppiä ei heti irronnut, mikä hieman harmitti Aleksia.

Antti lohdutti poikaansa, että harvoin kymppiä oli mahdollista saada heti ensimmäisenä päivänä, ja huvitti Aleksia taputusleikkituokiolla.

Sitten oli läksyjenteon aika. Mira kuunteli ylpeänä, miten hyvin Antti tuli toimeen pojan kanssa, ja piti huolta myös tämän koulumenestyksestä.

Mira haikaili itsekin miehensä huomiota, ja saikin sitä yllin kyllin Aleksin mentyä nukkumaan. Pari oli edelleen kuin vastarakastuneet, eikä lähestyvä synnytyskään ollut laimentanut tunteita.

Saku oli saanut kunnian maalata perijämaalauksen tyttärestään.

Antti sai seurata lähietäisyydeltä, kun Miran toinen synnytys alkoi kesken aamiaisen.

"Koskeeeee!!"

Aluksi kiinnostuneelta vaikuttanut Antti kuuli pian kimppakyydin tööttäilevän pihalla, ja asteli muina miehinä ovesta ulos.. :'D

Miralla oli onneksi muuta murehdittavaa kuin miehensä lähtö, ja pian maailmaan oli saatettu pieni tyttövauva.

Vaalean ihon, siniset silmät ja punaiset hiukset omaava tyttö sai nimekseen Aamu. Mutta miksikäs Mira on heti ojentamassa tulokasta Sakulle..?

Aivan, tulokkaita onkin enemmän kuin yksi! Vastasyntynyt Aamu katseli kummissaan, kun äiti alkoi saattaa maailmaan vielä toista vauvaa.

Toinen tulokas oli niinikään tyttö, vain asteen vaaleammalla iholla varustettu. Tämä ristittiin Annukaksi.

Lastenhuone sai tytöille sopivammat sävyt sekä kaksi kehtoa yhden sijaan.

Muutaman tunnin päästä Antti tuli töistä, ja riensi heti tervehtimään uutta tulokasta. Hän tyytyi kuitenkin katsomaan matkan päästä, ettei herättäisi pienoista. Mutta miksikäs täällä on kaksi kehtoa, Antti ihmetteli katsoessaan huonetta tarkemmin.

Samassa Saku tuli huoneeseen kantaen sylissään toista vauvaa.

Toinen vauva nukkumassa.. Ja toinen tuossa.. Kaksi vauvaa? Lamppu tuntui syttyvän Antin pään päälle, ja hän riensi etsimään vaimoaan.

Mira löytyi keittiöstä, ja Antti kaappasi tämän syleilyynsä. "Todellako meille tuli kaksi vauvaa?" Antti kysyi innoissaan.

"Totta se on," Mira myönsi Antin hivellessä tämän poskea. "Eihän se ihme ole, olenhan minäkin kaksonen." Antti hymyili, "Ihana uutinen."

"K-kulta, eikö näille kummituksille p-pitäisi tehdä jotain?" Antti sopersi tultuaan jälleen yhden kummituksen säikäyttämäksi. Ihme, ettei mies ole saanut vielä sydänkohtausta..

Puutarhanhoito oli Sakusta hyvin rauhoittavaa puuhaa, jolloin hän pystyi vaipumaan ajatuksiinsa. Hän huomasi usein toivovansa, että pääsisi pian Minkan luo, kauas maallisen elämän murheista. 

Ihan vielä Saku ei kuitenkaan halunnut lähteä, sillä hän toivoi näkevänsä kaksosten kasvua vielä muutaman vuoden ajan.

Kolme tähänastista perijää. Mukava nähdä, miten kasvonpiirteet muuttuvat sukupolvien saatossa :)

Aleksi pärjäsi jo paremmin koulussa ja oli saanut kymppejäkin, mutta matikka pysyi itsepäisesti kahdeksikkona. Antti sen sijaan jaksoi tuulettaa töistä tuloaan vaikkei ylennystä olisi tullutkaan.

Jääkaapilla oli ajoittain ruuhkaa kahden vauvan taloudessa..

Vaikka Brownie ja Tipa tappelivat vain leikkimielessä, oli nahistelu välillä melko rajun näköistä.

Aleksi rakasti kuunnella isänsä satujen kerrontaa. Pojan lempisatuihin kuului Uppo-Nallen seikkailut.

Poika oli myös alkanut miettiä tulevaisuutta ja mahdollisuuttaan tulla valituksi perijäksi. Hän yrittikin mahdollisuuksien mukaan tutustua vaimoehdokkaisiin, mutta kouluikäisen pojan mielenkiinnon kohteet erosivat vähän liikaa aikuisen naisen kiinnostuksista.

"Miten ne isin tytöt jo kohta kasvaa," Antti huokaisi ihmeissään leikittäessään Aamua. Aika tuntui tosiaan kuluvan kuin siivillä lapsiperheessä.

Myös kalastus kuului Sakun lempiharrastuksiin vanhoilla päivillä, ja pikku lammesta nousi joskus varsin makoisia saaliita.

Lammen vierusta oli myös nuoren parin lempipaikkoja, siellä oli mahdollista irroittautua hetkeksi arjesta ja nauttia toisen seurasta kuunnellen sirkkojen siritystä.

Kaksosten syntymäpäivä tosiaan koitti pian, ja koko perhe oli juhlistamassa tyttöjen kasvua.

Annukka sai äitinsä oranssihtavanpunaiset kutrit. Luonnepisteiltään tyttö on isänsä kopio (7-3-4-8-3), mutta horoskooppi onkin härkä.

Aamun hiukset saivat isänsä ja veljensä tummemmanpunaisen sävyn. Tyttö on skorpioni, lähes samalla luonteella kuin siskonsa (7-3-9-8-1).

Tyttöjen opetukset aloitettiin oitis, olihan kahdessa taaperossa selvästi enemmän työtä kuin yhdessä. Sakusta oli suuri apu, hänen tehtäväkseen jäi opettaa tytöt puhumaan.

Lastenhoito tuntui vievän Miran voimat, etenkin yhdistettynä töissäkäyntiin. Nuorempana oli selvästi jaksanut paremmin, saivat molemmat vanhemmat huomata.

Mira valtasi useimmiten ksylofonin, sen heleät soinnut saivat tytön aina kikattamaan iloisesti.

Tytöt saivat huomiota myös perheen koirilta. Mira ei ollut asiasta yhtä onnessaan joutuessaan kylvettämään kuolasta märät tytöt..

Vaikka molemmat rakastivat lapsiaan, oli parille joka ilta helpotus rauhoittua omassa huoneessaan ja nukahtaa toistensa viereen.

Aamulla ja Annukalla ei juuri ollut yhteisiä aktiviteetteja, mutta tytöt tykkäsivät halia toisiaan ja jokellella yhdessä oppimiaan sanoja toisilleen.

"Jes, kymppi!" Aleksi hihkui eräänä päivänä koulusta päästyään. Matikkakin oli viimein auennut pojalle, ja se näkyi todistuksessa.

"Hienoa hienoa," Antti hurrasi poikansa menestykselle, ja olipa hän itsekin tuonut tullessaan ylennyksen.

Antti ja Saku olivat edelleen hyviä ystäviä, ja Saku oli hyvin iloinen siitä, että Mira oli mennyt naimisiin juuri Antin kanssa.

Valitettavasti miesten ystävyys oli tullut viimein päätökseen, kun Sakuakin saavuttiin hakemaan viimeiselle matkalleen.

Saku ei surrut, näkisihän hän jälleen rakkaan vaimonsa. Hymyssäsuin hän otti Viikatemiehen tarjoaman drinkin, ja haihtui maanpäältä.

Sekä Mira että Antti vuodattivat kyyneleitä, mutta molemmat tiesivät, että Saku olisi nyt onnellisempi Minkan seurassa.

Ukin poismeno oli kova pala Aleksille, mutta hänkin oli jo kyllin iso ymmärtämään, että Saku oli elänyt täyden elämän ja päässyt nyt mummin luo taivaaseen.

Yläkerran isovanhempien huone sisustettiin nyt Aleksin omaksi sopeksi, hieman aikuismaisemmaksi sellaiseksi; kasvaisihan poika pian teiniksi.

Historia tuntui toistavan itseään, kun jälleen vain muutama viikko Sakun kuoleman jälkeen Mira sai huomata olevansa raskaana. Perheeseen syntyisi vielä iltatähti!

Vaikka Mira tiesi miehensä rakastavan lapsia, tällä kertaa häntä jännitti hieman kertoa uutisista. "Tuota, meille olisi tulossa vielä yksi vauva," Mira sopersi Antille hermostuksissaan.

Mira sai huomata murehdittuaan turhaan, kun Antti kaappasi tämän tuliseen suudelmaan uutisen kuullessaan.

Neljännen lapsen tulo näytti lähentävän paria vielä entisestään, ja ilo uudesta tulokkaasta auttoi myös hyväksymään Sakun poismenon.

Aleksi tuntui menestyvän koulussa jokaisessa aineessaan, ja vanhemmat saivat olla pojasta hyvin ylpeitä.

Kaksosetkin pääsisivät pian koittamaan siipiään koulumaailmassa.

Molemmat olivat innoissan kasvustaan ja siitä, että pystyivät nyt tekemään itse paljon enemmän ilman vanhempien apua.

Annukka..

..ja Aamu.

Tyttöjen muunnettu huone.

Kaksosten kasvun ja lähestyvän synnytyksen myötä päätettiin luopua Tipasta ja Browniesta. Talossa asuu vielä heidän pentunsa Bubble.

Koirien huoneena toiminut pieni tila muunnettiin uudelle tulokkaalle sopivaksi.

Mira oli hieman suruissaan koirien poisannosta, mutta sentään Bubble oli jäänyt perheen iloksi. Ehkä he voisivat hankkia koiralle kaveriksi vaihteeksi kissan..

"Varohan vatsaa," Mira kikatti miehensä suudelmien lomasta. "Anteeksi, olet vain niin ihana," Antti kuiskasi ja jatkoi vaimonsa hellimistä.

Aleksin lapsuus oli tullut päätökseen, oli pojan aika siirtyä teini-iän iloihin ja suruihin.

Söpönä pysyi. Arpa soi koulussa menestyvälle pojalle sopivan tavoitteen, tiedon. Aleksi haaveilee rikollisneron urasta ukkinsa tapaan. Poikaa miellyttävät blondit, jotka ovat ahkeria työntekijöitä, mutta prameista koruista hän ei juuri välitä.

Comments please ^^